Patrulă de poliție româno-sârbă în vestul tării, pentru a-i descuraja pe migranți să intre ilegal în România

O patrulă de poliție româno-sârbă va sta de pază la granița de vest a României pentru a-i depista pe migranții care încearcă să treacă frontiera ilegal. Ministrul de interne, Dragoș Tudorache va discuta săptămâna viitoare cu omologul său sârb despre o astfel de înțelegere.

Săptămâna viitoare mă voi deplasa la Viena la summitul organizat pe ceea ce se cheamă Ruta Balcanică, a statelor membre UE afectate de Ruta Balcanică și a statelor din Balcanii de vest care sunt afectate de această rută și intenționez ca, cu acea ocazie, să am o discuție bilaterală cu omologul sârb pentru a demara cât mai repede formarea acestor echipe comune între Poliția Română și cea sârbă pentru a avea același nivel de eficiență ca cel pe care îl avem acum cu Bulgaria, pentru returnarea cât mai rapidă a migranților ilegali, bineînțeles atunci când aceștia nu formulează o cerere de azil – a spus Dragoș Tudorache.

Până acum, niciun grup de migranți nu a trecut neobservat  granița de vest a țării  – spune ministrul de interne.

În ultimii ani, statul român a investit foarte mulți bani în securizarea frontierelor externe, tocmai pentru a se pregăti pentru aderarea la Schengen. Frontiera de vest, cea cu Serbia, este una din frontierele care a beneficiat de aceste investiții și spun eu, că aceste investiții acum dau roade la nivel practic. De când au început aceste tentative de trecere ilegală a frontierei și până acum nu a fost un singur grup care să nu fie identificat din timp de către ofițerii Poliției de Frontieră, să nu fie monitorizat în mișcările pe care le-a făcut și apoi să nu fie interceptat. – a precizat ministrul de interne, Dragoș Tudorache.

În ultimele luni, a crescut numărul migranților care au încercat să treacă ilegal granița din Serbia în România, în speranța că de aici vor putea merge mai departe către vestul Europei

Din cauza gardului pe care Ungaria l-a ridicat la granițe, migranții au ales și ruta Bulgaria-România. Din păcate, o barcă cu 10 migranți irakieni s-a răsturnat în Dunăre, iar autoritățile din Bulgaria au recuperat din apă trupuri neînsuflețite a 3 persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS