Patru drumuri naționale rămân cu circulația întreruptă din cauza inundațiilor

În judeţul Vrancea, circulaţia rutieră s-a reluat pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pe DN2 (E85) Adjud – Focşani. Traficul fusese întrerupt total la ieşirea din Adjud către Tiţiţa, iar în continuare rămâne restricţia pentru tonajul mare, respectiv al autoturismelor mai mari de 7,5 tone. La această oră, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că rămân patru drumuri naționale cu circulația întreruptă din cauza inundațiilor.

Tronsoane de drum naţional cu circulaţia întreruptă: 4

 judeţul Neamţ
– DN15 Borsec – Poiana Largului, pe raza comunei Poiana Teiului (între kilometrii 237+800 de metri şi 238+100 de metri);

 judeţul Harghita
– DN11B Cozmeni – Târgu Secuiesc, în zona localităţii Casinu Nou (kilometrul 23);

 judeţul Covasna
– DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Valea Seacă (kilometrul 12);

 judeţul Vâlcea
– DN7D Câineni – Perişani, pe tronsonul kilometric 15+830 – 15+900 de metri;

Tronsoane de drum naţional cu circulaţia îngreunată: 2

 judeţul Bacău
– DN11, pe tronsoanele Bacău – Oneşti (în zona localităţii Sănduleni) şi Oneşti – Târgu Secuiesc (în zona localităţii Poiana Sărată).

Drumuri judeţene cu circulaţia întreruptă: 7

În judeţul Bacău: DJ 116 Pângăreşti – Oituz, pe raza localităţii Bahna, DJ 252B Răcătău de Jos – Pînceşti, DJ 117 Poduri – Berzunţi şi DJ 112A Târgu Trotuş – Tuta;

În judeţul Covasna: DJ 121 Târgu Secuiesc – Covasna, între localităţile Catalina şi Imeni;

În judeţul Suceava: DJ 174A, pe raza localităţii Broşteni şi DJ 177A, în zona localităţii Doroteia.

Drumuri judeţene cu circulaţia îngreunată: 2

În judeţul Prahova: DJ 102I Valea Doftanei – Câmpina (kilometrul 34+200 de metri) şi DJ 101S Valea Doftanei – Secăria (kilometrul 1+300 de metri).

Traficul feroviar, afectat de inundații

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila (judeţul Braşov), după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulă doar garniturile unui operator privat.

În judeţul Vâlcea, din cauza aluviunilor de pe calea ferată, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 205 Băbeni – Alunu (tronson pe care circulă doar trenuri de marfă) este întreruptă la kilometrul feroviar 34+400 de metri.

În judeţul Teleorman, pe magistrala 900 Timişoara – Bucureşti, la intrarea în staţia CF Roşiori Nord dinspre Craiova, a avut loc un eveniment feroviar: patru vagoane ale unui marfar care transporta deşeuri metalice au deraiat. Circulaţia trenurilor pe magistrala sus-menţionată s-a reluat pe ambele sensuri însă, din cauza evenimentului, este întreruptă pe secţia de cale ferată 907 Roşiori Nord (Teleorman) – Costeşti (Argeş), tronson pe care se deplasează doar garniturile unui operator privat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS