Confidenţialitate

Patronul Clubului Bamboo: localul nu avea asigurare

Patronul Clubului Bamboo, Joshua Castellano a declarat că – în incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă – au ars toate actele firmei. Focul ar fi pornit dintr-un spațiu care era închis, care nu funcționa – a declarat Joshua Castellano, care a fost audiat astăzi la Poliția Capitalei, în dosarul deschis după incendiul care mistuit localul. Clubul nu mai avea asigurare, iar autorizație de funcționare era în curs de obținere – le-a spus Joshua Castellano polițiștilor.

Patronul Clubului Bamboo a declarat: “Aproape 99 la sută din locațiile din România funcționează pe bază de avize. Noi aveam avize și eram în procedură de autorizare pentru ISU. După Colectiv, s-au făcut niște schimbări legislative și a trebuit să refacem toate lucările. Pentru funcționare, noi eram în regulă până pe 31 iunie 2017. O singură dată am primit o amendă de la ISU pentru că aveam o canapea foarte aproape de ușa de intrare. Nu ne permiteam noi să plătim 3.000 de lei taxa de funcționare?! Aveam contract cu o firmă primvată care să ne facă dosarul pentru ISU. Asigurare am avut înainte de Colectiv. Când s-au schimbat toate regulile, fără avizul ISU nu ne-a făcut nimeni asigurare. Așa că nu ne despăgubește nimeni, cum s-a întâmplat în 2005. Angajații au făcut tot ce trebuie să facă, au fost instruiți pentru astfel de situații. E posibil ca focul să fi fost pus de cineva care vrea să ne facă rău. Nu cred că a luat foc de la instalaţia electrică, nici de la o ţigară. De atâția ani, nu s-a întâmplat nici un incendiu în Bamboo din cauza unei țigări. Erau multe inscripții în Bamboo care îi informau pe clienți că fumatul este interzis. E important că nu a murit nimeni în urma incendiului. Erau 700-800 de persoane în acea noapte acolo, iar capacitatea clubului era de aproape 1.300. ”

Întrebat de jurnaliști care este valoarea pagubelor în urma incendiului, Joshua Castellano a declarat: “Am pierdut sufletul meu în acest incendiu, pentru că Bamboo era dragostea mea.”