Confidenţialitate

Patronii brutăriei din Ditrău s-au răzgândit: Cei doi angajați din Sri Lanka vor face în continuare pâine

Administrator al brutăriei din Ditrău, Kallo Katalin a declarat, duminică, că cei doi angajați din Sri Lanka vor face în continuare pâine și nu vor fi schimbați din linia de producție. „Sunt deja prietenii noștri”, a spus ea pentru Mediafax.

Întrucât localnicii nu au acceptat o ofertă care să liniștească spiritele, s-a luat decizia ca brutarii străină să rămână pe posturi.

„Ei o să rămână la noi, suntem foarte mulțumiți de ei. Nu era vorba de a-i duce în altă parte, a fost o neînțelegere. Primarul a spus după scrisoarea noastră că noi vrem să îi ducem în altă parte. Cei doi angajați, deja nu mai sunt angajați, sunt prietenii noștri, rămân la noi, le-am spus că țara întreagă este lângă ei. Noi, pentru liniștea satului, pentru că era un grup de 2.500 de persoane și spuneau că le fac rău celor, am oferit să îi punem în altă etapă a producției. Ei (localnicii – n.r.) nu au acceptat. Nici noi nu acceptăm să îi trimitem acasă și vor continua să lucreze ca brutari ca și până acum”, a declarat Kallo Katalin.

Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le e teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

„Lor le e frică. Avem angajați care au fost amenințați pentru că lucrează cu ei. Avem încă 90 de persoane care lucrează în Ditrău”, a mai spus Kallo.

După ce și proprietarii locuințelor din Lăzarea și Ditrău au fost amenințai pentru că îi țin pe cei doi bărbați în casă, pentru cei doi bărbați a fost închiriat un spațiu de cazare în orașul Gheorgheni, a mai spus Kallo Katalin.

Polițiștii din Harghita au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru incitare la ură și discriminare, în cazul celor doi brutari din Sri Lanka, angajați în comuna Ditrău.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

După ce patronul brutăriei a promis că îi retrage pe angajații din Sri Lanka de pe linia de producție, și Consiliul Național pentru Combaterea Discrimitării a transmis că se va autosesiza în acest caz.