Patriarhul la predica de duminica – pilda cu substrat politic

În predica de ieri, cuvântul Patriarhului a părut mai degrabă o trimitere la posibilitatea ca alegerile să fie câștigate de Klaus Iohannis.

Printre personalitățile care s-au prezentat ieri la urne s-a aflat și Patriarhul Daniel. Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a votat în spre seară, în jurul orei 17 la Școala ‘Ienăchiţă Văcărescu’.

Pe fondul acuzațiilor de implicare a bisericii în campania electorală a PSD, în predica de ieri, cuvântul Patriarhului a părut mai degrabă o trimitere la posibilitatea ca alegerile să fie câștigate de Klaus Iohannis.

În cuvântul de învăţătură rostit în paraclisul Reşedinţei patriarhale, Preafericitul Daniel a explicat învăţăturile ce reies din Evanghelia de duminică – ‘Pilda samarineanului milostiv’.

‘Evanghelia de astăzi ne arată că fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare socială sau vârstă, are o valoare eternă şi unică’, a spus Patriarhul, potrivit basilica.ro.

În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru, a spus Patriarhul Daniel, în predica rostită duminică

‘De pildă, România Mare s-a realizat mai ales şi prin conducători ai României ca regele Ferdinand şi regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor. Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El, când voieşte şi cum voieşte, ca noi să învăţăm că nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot să ne ajute, ci, adesea, chiar şi oameni străini de neamul nostru, dar care îl iubesc şi vor să îl ajute’, a mai spus Patriarhul în predică.

Preafericitul Daniel a arătat că, astfel, uneori, aproapele nu este un vecin sau un prieten, ci un străin, un om de la care nu te aştepţi să primeşti vreun ajutor. ‘De ce? Ca să nu ne punem nădejdea prea mult în oamenii cunoscuţi, ci mai întâi în ajutorul lui Dumnezeu, Care poate face dintr-un străin un prieten pentru noi, în timp ce un prieten al nostru a devenit pentru noi un indiferent sau chiar un duşman’, a explicat Preafericitul Daniel.