Patriarhul Daniel va fi cetățean de onoare al Bucureștiului

În ședința Consiliului General al Capitalei de joi, 31 ianuarie, consilierii vor dezbate și vor vota peste 80 de proiecte, printre care : conferirea titlului de cetăţean de onoare patriarhului Daniel, lucrări de modernizare şi extindere în valoare de 465 de milioane de lei pentru Spitalul ”Theodor Burghele”și declararea de utilitate publică de interes local a lucrărilor pentru 14 proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană „Zona Centrală” (PIDU).

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să îi fie conferit patriarhului Daniel, în semn de recunoştinţă pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată pe plan naţional şi internaţional. În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, invocă grija patriarhului Daniel de a începe realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, care va include în ansamblul ei Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament şi un centru de conferinţe.

Vor fi supuse votului şi o serie de proiecte care vizează reabilitarea şi consolidarea a patru poduri şi a Pasajului Fundeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS