Confidenţialitate

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, încă, împotriva COVID

Premierul a cerut din nou Bisericii să se implice în Campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Reprezentanţii Patriarhiei informează, la rândul lor, că se implică prin transmiterea către populaţie a informaţiilor despre vaccin.

La 4 luni de la începerea campaniei de vaccinare, Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat.

Într-un răspuns pentru Europa FM, Patriarhia precizează că atunci când se va întâmpla, informaţia va fi făcută publică.

La jumătatea lunii ianuarie, Ministerul Sănătăţii anunţa că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Acest lucru se întâmplă, déjà – anunţă Patriarhia, deşi premierul Florin Cîţu a simţit nevoia să reînnoiască apelul către Biserică.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, reaminteşte că Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat și a reiterat frecvent poziția sa favorabilă vaccinării.

Şi în nume personal, Vasile Bănescu îi îndeamnă pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi.

“Eu am ales să o fac, vaccinându-mă” – spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

El a răspuns pentru Europa FM că Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, încă. Dar că acest lucru va fi anunţat official, când se va întâmpla.