Confidenţialitate

Patriarhul Daniel, mesaj de Paşte: Să nu uităm de românii plecaţi în străinătate

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de unitate cu ocazia sărbătorilor pascale, solicitându-le românilor să nu uite de frații lor, care se află în această perioadă în străinătate.

“Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sărbătoarea Sfintelor Paști este sărbătoarea biruinței lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului și asupra morții. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viața pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viață nouă, la o viață cerească, veșnică. Învierea lui Hristos este temelia și începutul învierii tuturor oamenilor, la sfârșitul veacurilor. De aceea, Sfântul Apostol Pavel spune că precum în Adam toți mor, așa în Hristos, toți vor învia”, a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul a mai arătat că sărbătoarea Sfintelor Paști este o sărbătoare a luminii, adică a sensului ultim al vieții omului și al Universului.

“Întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer, iar universul actual, trecător, se va preface în cel nou și în pământ nou. Întrucât Sărbătoarea Sffintelor Paști este și sărbătoarea păcii și a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflați în nevoi pace și bucurie, prin cuvinte frumoase și prin fapte bune. Totodată, să nu-i uităm pe frații noștri, românii aflați printre străini. Cu prilejul sărbătorii Sfintelui Paști, vă dorim tuturor pace și bucurie, sănătate și mântuire, împreună cu salutul pascal Hristos a Înviat!”, a mai spus Patriarhul Daniel.