Patriarhia explica la Europa FM: Nu e trafalet, e o tija de sfintire (AUDIO)

Imaginile în care Patriarhul Daniel pare că folosește un trafalet, într-o ceremonie de sfințire, au produs un adevărat val de glume și ironii pe Internet.

Noile studiouri ale Radioului şi Televiziunii TRINITAS, mutate în Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, au fost inaugurate și sfințite de Patriarhul Daniel, săptămâna trecută, pe 9 iunie.

La prima vedere,după cum arată fotografiile publicate pe basilica.ro , site-ul agenţiei de presă a Patriarhiei Române, Părintele Daniel ar fi folosit un trafalet în locul tradiţionalului buchet de busuioc.

Domnul Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a explicat la Europa FM că în imagine nu este un trafalet, este o ‘tijă de sfințire’ folosită de înalții ierarhi, pentru uleiul sfințit.

Radioul şi televiziunea TRINITAS sunt parte a Centrului de Presă Basilica înfiinţat la 27 octombrie 2007 la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Postul de radio TRINITAS a fost înfiinţat în anul 1996, din iniţiativa actualului patriarh Daniel, în perioada respectivă Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

TRINITAS TV este postul de televiziune al Patriarhiei Române şi funcţionează din octombrie 2007, când a luat naştere ca urmare a deciziei Patriarhului Daniel. TRINITAS TV emite 24 de ore pe zi.