Pastila de calatorie: Destinatie – Portugalia (AUDIO)

In fiecare sambata si duminica, in emisiunea ‘O dimineata de milioane’ EXIMTUR va ofera informatii despre o destinatie turistica.

Dacă nu ați vizitat până acum Portugalia, anul acesta ar fi ocazia ideală de a descoperi o țară minunată, cu peisaje de basm, orașe pline de șarm și de oameni calzi și primitori.

Din Bucuresti puteți zbura direct către capitala Portugaliei, Lisabona și odată ajunși acolo există câteva obiective turistice pe care nu trebuie să le ratați: Iubitorii de arhitectură trebuie sa viziteze neapărat Belem, o zonă aflată pe malul râului Tejo unde vor găsi Turnul Belem și Mânăstirea Jeronimos. Dar cel mai bine se simte spiritul Lisabonei pe străzile din Baixa, cartierul ‘de jos’, considerat centrul metropolei. Un alt loc fascinant pentru adulți și copii deopotrivă este Ocenario de Lisboa, cel mai mare din Europa.

Nu plecati din Lisabona fără să fi încercat ‘pasteis di nata’, cel mai renumit desert local și neaparat vinul portughez. Romanticii vor aprecia un concert de muzică fado, muzica sufletului portughez.