Pastila de calatorie: Destinatie – Italia (AUDIO)

In fiecare sambata si duminica, in emisiunea ‘O dimineata de milioane’ EXIMTUR va ofera informatii despre o destinatie turistica.

Facem un tur gastronomic al Italiei, țara ce deține una dintre cele mai apreciate culturi culinare din lume. De-a lungul istoriei, ea a adunat numeroase influențe din bucătăria arabă, grecească, bizantină şi etruscă.

Multe reţete italiene conţin brânză de diverse tipuri, măsline, ulei de măsline, prosciutto, roşii uscate la soare, anghinare sau hribi și sunt condimentate din belşug cu salvie, rozmarin, oregano, usturoi, busuioc, cimbru şi alte verdeţuri specifice acestei zone.

Italia este probabil ţara cu cea mai variată bucătărie. Regiunea Emilia-Romagna este cunoscută pentru delicioasele lasagna, tortellini, mortadella, prosciutto, precum și pentru parmezan.

Napoli a creat pizza și mozzarella, în timp ce locuitorii din Calabria se mândresc cu preparatele lor picante, folosind din belșug ardeiul iute. Sicilia este patria inghețatei italiene. Regăsim însă și influențe arabe în gastronomia siciliană.

Indiferent de preparatul ales, orice masă tipic italiană se încheie cu un espresso sau un cappuccino, iar la cină este nelipsit vinul.