Pastila de calatorie: City-break-ul (AUDIO)

In fiecare sambata si duminica, in emisiunea ‘O dimineata de milioane’ EXIMTUR va ofera informatii despre o destinatie turistica.

City-break-ul a devenit un mod tot mai răspândit de a-ți planifica o mică escapadă din rutina zilnică. O vacanță scurtă, de la 2 la maxim 5 zile – într-unul din marile orașe din Europa poate fi soluția perfectă, atunci când timpul sau bugetul nu-ți permit o vacanță prelungită.

E important de știut că multe orașe din Europa au oferte atractive pentru ‘turiștii de weekend’: reduceri la muzee, la hoteluri sau la transport. Așadar, un city-break va fi de cele mai multe ori mai ieftin decat o vacanță într-o stațiune turistică.

Cele mai vizitate orașe de city-break din Europa in 2013 au fost Londra, Paris, Istanbul, Barcelona, Milano si Roma.

Ca să fiți siguri că veți profita de cele mai avantajoase prețuri pentru un city-break cel mai bine ar fi să rezervați din timp cazarea și biletele de avion și să fiți cât mai flexibili în privința datelor de călătorie. Evitați sezoanele de vârf, când prețurile sunt mai mari și orașele mai aglomerate! O altă modalitate de a profita de oferte avantajoase este să vă abonați la newsletter-ele agențiilor de turism.