Paștele în Maramureș. Numărul de turiști, în scădere: 65% din pensiunile rurale – ocupate

Mai puțini turiști decât de obicei în această perioadă în Maramureș. În pensiunile din sate înregistrate oficial, gradul de ocupare e de 65%, anunță Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural. În anii trecuți, de Paște, pensiunile erau ocupate aproape în totalitate.

***

De obicei, cele mai căutate locuri din pensiunile rurale sunt cele din Poienile Izei, Bârsana, Botiza şi Vişeu de Sus. Dar, vremea răcoroasă și ploile din ultimele săptămâni i-au descurajat pe mulți turiști să mai vină în Maramureș.

Unii patroni de pensiuni spun că au încercat să nu exagereze cu prețurile și mulți au păstrat prețurile de anul trecut. Cazarea costă în Maramureș între 150 şi 250 de lei pentru o noapte de cazare.

„E pentru prima dată după mulţi ani de zile când în Maramureş vom avea, probabil, mai puţini turişti de sărbători.” Livia Sima, președinta Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural, pentru agenția națională de știri Agerpres

Gradul de ocupare este de 65%, mult mai puţin în comparaţie cu anul trecut, când pensiunile rurale erau ocupate aproape de 90-100%.

Turiştii care ajung, totuși, în Maramureș – atrași de peisaje și de meniurile cu produse tradiționale – își alocă o zi pentru a călători cu mocăniţa pe defileul Văii Vaserului.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS