Confidenţialitate

Paștele în cifre: Peste 1,5 milioane de români au participat la slujbele de sărbători și adunări publice | AUDIO

Peste 1,5 milioane de români au mers la slujbe și adunări publice de sărbători cu ocazie Paștelui, anunță autoritățile. Între 22-24 aprilie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 500.000 de persoane, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comisar-șef de poliţie Monica Dajbog, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne:

„Din punctul de vedere al numărului de participanți, cele mai importante manifestări religioase au avut loc la lăcașuri de cult din București, Galați, Neamț și Suceava, unde au fost prezente între 6.000 și 9.000 de persoane în noaptea de Înviere, numărul total de credincioși care au mers la lăcașurile de cult a depășit 1,5 milioane. Datorită măsurilor luate și a profesionalismului obiectivelor implicate, nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A crescut și traficul la frontieră; de vineri încoace, peste 500.000 de persoane au trecut granițele. Rozana Popazu, ofițer de presă, Poliția de Frontieră:

„Doresc să menționez că în perioada 22-24 aprilie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 500.000 de persoane, cetățeni români și străini și aproximativ 120.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire. Comparativ cu perioada sărbătorilor pascale de anul trecut, s-a constatat o creștere semnificativă a tranzitului de persoane și autoturisme, cu peste 150%.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A fost un număr mare de pasageri și pe cursele aeriene, iar terestru cele mai multe persoane au tranzitat granița de vest, mai spune reprezentantul Poliției de Frontiră:

„În acest an, cea mai tranzitată frontieră a fost aeriană pe unde, în același interval de timp, au efectuat formatitățile aproximativ 200.000 de persoane, precum și cea cu Ungaria, cu 140.000 de persoane și 54.000 de mijloace de transport.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea