Confidenţialitate

Paște 2022: Ce destinații din afara țării au fost la mare căutare pentru români și cât au plătit pentru un sejur de câteva zile | AUDIO

Românii care au ales să-și petreacă sărbătorile de Paște în afara țării au ales litoralul bulgăresc sau insulele grecești. În topul preferințelor se află însă și destinații îndepărtate precum Republica Dominicană, Tenerife sau Dubai, arată datele agențiilor de turism.

Pentru sejururi de 3 nopți de cazare pe litoralul bulgăresc, prețurile pornesc de 50 de euro de persoană, în Kavarna, de exemplu, la vile de 3 stele, fără masă inclusă și depășesc 200 de euro în Obzor, la hoteluri cu servicii all inclusive, arată datele agențiilor de turism prezentate de Agerpres.

La Nessebar, același pachet depășește ușor 70 de euro de persoană, iar la Nisipurile de Aur, ofertele încep de la 100 de euro de persoană la hoteluri de 4 stele.

Alți români au ales însă Turcia și au plătit pentru o vacanță de o săptămână sume cuprinse între 300 și 1.000 de euro de persoană.

Pentru 5 zile în Grecia, în Creta sau Rhodos, de exemplu, cu plecare din București cu avionul, tarifele pornesc de la 390 de euro de persoană. Cereri mari au fost în special pentru nordul Greciei, în Halkidiki și Paralia Katerini, unde turiștii ajung cu mașina personală.

Vacanța de Paște în Egipt costă de la 600 de euro de persoană, iar pentru sejururi de 7-10 zile în Republica Dominicană, Tenerife, Madeira sau Dubai, cel mai mic preț este de 1.300 de euro de persoană, cu servicii all inclusive.

Alți români și-au cumpărat bilete de avion pentru a vizita de Paște Londra, Napoli sau Viena. Cel mai ieftin tichet București-Londra și retur costă 110 euro.

Un studiu efectuat recent în rândul utilizatorilor de internet arată însă că 70% dintre români vor petrece Paștele acasă, în familie și numai 3% au ales să plece în străinătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.