Pasionat de schi și adrenalină? Descoperă Sölden, singura zonă din Austria cu trei vârfuri mai mari de 3.000 de metri

Nu sunt multe locuri în lume clasificate la cinci stele unde se poate ajunge ușor, prețurile nu sunt chiar de speriat iar condițiile să te facă să te îndrăgostești de la primul contact. Sölden, singura zonă din Austria cu trei vârfuri mai mari de 3.000 de metri, este considerată printre cele mai bune destinații de vacanță din Alpi.

Cel mai înalt vârf este Wildspitze, 3.768 m, acesta fiind al doilea ca mărime din Austria, după Großglockner.

Solden – Felicitări! Ai găsit codul care te duce la vizionarea VIP a filmului “Spectre”. Înscrie-l acum aici

Toate vârfurile mai mari de 3000 de metri sunt accesibile pentru schi prin transport pe cablu. Nu întâmplător Sölden este considerată cea mai animata  stațiune din valea Oetz-ului. Pentru pasionații de sporturi de iarnă, aici zăpada începe din octombrie și ține până în mai. Sunt 61 km de pârtii pentru începători, 57 km cu dificultate medie și  31 km pentru cei avansați.

Pentru cei pasionați de lux, localitatea aflată la cea mai mare altitudine, Hochsölden (la 2.090 m), are chiar și un hotel de cinci stele.

Dar atracția supremă Sölden este spectaculoasa clădire iceQ, cea care poate fi văzută în toată splendoarea ei și în filmul ”Spectre”, cel mai nou din seria James Bond.

specte007-Solden

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS