Confidenţialitate

Primul spital veterinar dedicat păsărilor Kiwi s-a deschis în Noua Zeelandă | AUDIO

Noua Zeelandă a deschis primul spital veterinar dedicat păsărilor Kiwi, o specie care trăiește doar în această zonă. Deși a fost amenințată cu dispariția în trecut, numărul păsărilor Kiwi este acum în creștere grație asociațiilor de protecție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul pacient al noului spital dedicat păsărilor Kiwi a fost un pui denumit „Splash”, salvat după ce a căzut într-o piscină.

Puiul de Kiwi, care a fost îngrijit timp de câteva zile, a fost eliberat în natură.

Centrul de reabilitare a fost construit în regiunea Northland, în nordul acestei ţări insulare din Oceanul Pacific, o regiune care are o populaţie formată din aproape 10.000 de Kiwi maro.

Este primul spital de acest fel care a fost inaugurat în Noua Zeelandă, a anunţat Ministerul pentru Conservarea Naturii.

În trecut ameninţată cu dispariţia, populaţia acestei păsări cu cioc lung este în creştere, grație măsurilor luate de activiștii de mediu și de asociațiile de profil.

Aproximativ 26.000 de Kiwi maro trăiesc în sălbăticie în Noua Zeelandă, cu aproximativ 1.000 de exemplare mai mult decât în 2008, când specia era considerată vulnerabilă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Hunedoara: Peste 20 de spații din Castelul Corvinilor, renovate printr-un proiect european | AUDIO