Pasagerii RyanAir pot verifica dacă au zborul anulat pe lista publicată pe site

După ce timp de 3 zile, compania aeriană Ryanair a anulat zeci de zboruri de pe o zi pe alta, marți a publicat și lista oficială. Pasagerii pot verifica acum dacă zborul lor se află printre cele cele anulate, ca să nu mai aștepte mail din partea companiei.

Pasagerii care au bilete la compania aeriană pot în sfârșit să vadă din timp, dacă zborul lor a fost anulat, dacă intră pe site-ul companiei. Sunt afișate cursele anulate până la 25 septembrie, însă lista probabil se va actualiza în timp real pentru că Ryanair a anunțat că va anulata până 50 de zboruri pe zi în următoarele 6 săptămâni.

300.000 de călători vor fi afectați zilnic.

De exemplu, marți, 19 septembrie, sunt anulate peste 40 de zboruri din Bruxelles, Paris, Dublin, Londra, Bologna, Sevilla, Milano, Berlin, Glasgow.  Sunt și zboruri care pleacă sau ajung în Bucureşti.

Compania irlandeză de tip low cost, spune că este pregătită să plătească despăgubiri pasagerilor afectaţi, de până la 20 de milioane de euro.

Pe site se regăsesc şi informaţii privind modul de recuperare al banilor, dar şi procedura pentru modificare fără costuri a zborului.

RyanAir spune că a decis să anuleze zeci de curse, paradoxal pentru că sunt prea multe, iar piloții nu mai ajung la timp în 80 % dintre zboruri, din cauza lipsei de personal.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS