Confidenţialitate

Partidul Democrației și Solidarității – Demos și-a anunțat structura de conducere

Partidul Democrației și Solidarității – Demos și-a anunțat, miercuri, structura de conducere.

Demos are un secretar general, Claudiu Crăciun, doi purtători de cuvânt, cu rol de co-președinți: Diana Mărgărit și Claudiu Turcuș; un Consiliu Executiv format din șase persoane: Oana Băluță, Andreea Iorga-Curpăn, Roxana Păduraru, Paul Gabriel Sandu, Andrei Panțu și Mihai-Daniel Ene; o comisie de etică, formată din trei persoane, din interiorul și din afara partidului.

„Demos ocupă un loc pe care nu l-a mai ocupat niciun partid în România, anume stânga progresistă. (…) Avem în vedere scăderea pragului electoral pentru alegerile parlamentare și locale la 3%, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, reprezentativitate de gen în politică și încurajarea democrației locale prin bugete participative.

Ne propunem să consolidăm instituțiile de combatere a discriminării pe considerente etnice, religioase, de gen. Vom pune accent pe politica de nediscriminare a categoriilor marginalizate în societate și care sunt vulnerabile la ora actuală. Considerăm esențială adoptarea parteneriatului civil ca soluție pentru familiile din România care nu sunt protejate la ora actuală de legislația română”, a declarat Diana Mărgărit, purtătoarea de cuvânt a partidului.