Confidenţialitate

Partener de afaceri al lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky a fost prins în Italia | AUDIO

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, de 54 de ani, cunoscut în Constanța drept trezorierul partenerilor săi, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fugit din țară în data de 3 iulie 2020 prin punctul de frontieră Vama Veche.

Cu doar trei zile înainte de a fi condamnat la 10 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență, instigare la fals și spălare de bani,. Autoritățile române au emis pe numele lui Sorin Strutinsky un mandat european de arestare și a fost dat în urmărire internațională. S-a crezut că este în Israel, el având și cetățenia acestei țări, dar, după opt luni de la fugă, Strutinsky și-a făcut apariția în Italia.

„În data de 23 martie anul curent, s-a predat de bunăvoie autorităților italiene și a fost plasat în arest la domiciliu, până la soluționarea cererii de.extrădare“, a transmis avocatul Marius Mocanu. Cererea de extrădare va fi judecată la sfârșitul acestei luni la Tribunalul Bologna.

Potrivit DNA, Sorin Strutinsky a pretins şi primit milioane de euro de la o companie de construcții hidrotehnice, care obținuse contracte cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Administraţia Portului Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile.

În schimbul a 10% din afacere el a promis că va cere instituțiilor să plătească toți banii stipulaţi în contracte. Sorin Strutinsky mai are o condamnare, în primă instanță, la 7 ani și 10 luni de închisoare tot pentru corupție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu