Confidenţialitate

Parlamentul va ancheta alegerile prezidențiale din 2009

Parlamentul nu renunță la ideea de a ancheta alegerile prezidențiale din 2009 – atunci când Traian Băsescu a câștigat în fața lui Mircea Geoană.

Președintele Senatului spune că o comisie de anchetă se va înființa și toți cei implicați ar putea fi audiați.

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu vine după ce Dan Andronic povestea că, în noaptea alegerilor, a participat, acasă la Gabriel Oprea, la o întâlnire la care erau prezenții șefii Parchetului General și SRI.

         ”Comisia o să hotărască, dar eu cred că, în primul rând, persoanele care sunt de notorietate că au participat la aceste întâlniri, care ridică semne de întrebare în legătură cu oportunitatea prezenței lor la astfel de reuniuni, nefirești aș spune. Cum se poate justifica prezența procurului-general al României în compania unor oameni politici și a altor conducători de instituții în noaptea alegerilor…care urmăreau ce? Deci trebuie să lămurim aceste chestiuni (…)”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Andronic, urmărit penal într-un dosar pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, spunea că, în noaptea alegerilor, a participat la o întâlnire la care erau prezenți George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI și Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României.

Era o veritabilă celulă de criză” – spunea jurnalistul.

Fostul președinte Traian Băsescu a spus că nu a avut cunoștință de o astfel de întâlnire, iar Laura Codruța Kovesi a refuzat să comenteze aceste declarații.