Parlamentul grec a adoptat Legea Saraciei (AUDIO)

Potrivit actului normativ, persoanele nevoiaşe vor primi electricitate gratuit, iar aproximativ 300 de mii de greci vor beneficia de vouchere pentru mâncare.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate prin această lege se ridică la 200 de milioane de euro. Documentul prevede, între altele, și acordarea unei alocaţii – în valoare de 220 de euro lunar – pentru plata chiriilor unui număr de 30.000 de gospodării. Totodată, sunt instituite și măsuri care împiedică confiscarea caselor grecilor care nu-și mai pot plăti ratele ipotecare.

Prin această lege, premierul Alexis Tsipras își respect promisiunile făcute în campania electorală, deși textul ignoră măsurile de austeritate impuse de creditorii externi.

Adoptarea legii are loc înaintea unei întâlniri a premierului grec Alexis Tsipras cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

Grecia se află în continuare în dispută cu creditorii săi internaţionali cu privire la condiţiile de prelungire a planului de salvare de care beneficiază. Atenei i se cere să taie din cheltueili pentru a primi împrumuturile.