Confidenţialitate

Parlamentul de la Moscova va dezbate o lege ce permite înrolarea în armată a tuturor cetățenilor de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30 de ani | AUDIO

Pe fondul pierderilor majore suferite în Ucraina, Parlamentul de la Moscova va dezbate o lege ce permite înrolarea în armată a tuturor cetățenilor de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30 de ani. Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a confirmat informația despre care presa internațională a relatat încă de zilele trecute. În prezent, doar rușii cu vârste între 18-40 de ani și străinii cu vârste între 18-30 de ani pot încheia contracte cu armata.

Noua lege ar permite armatei să beneficieze de experiența profesioniștilor trecuți prin stagii militare

Noua lege ar facilita, printre altele, recrutarea de medici civili, ingineri și specialiști în comunicații și ar permite armatei să beneficieze „de experiența profesioniștilor mai în vârstă și trecuți prin stagii militare în trecut”, în condițiile în care stagiul militar este încă obligatoriu în Rusia.

Parlamentarii spun și că pentru operarea echipamentelor militare este nevoie de profesioniști, iar cadrele militare capătă experiența necesară după vârsta de 40-45 de ani.

Expert al Institutului Britanic de Securitate și Apărare: Armata rusă rămână fără infanterie

„Armata rusă rămâne fără infanterie”, a comentat Jack Watling, expert al Institutului Britanic de Securitate și Apărare. În cele 86 de zile de război, peste 27 de mii de ruși ar fi murit în Ucraina de la începutul invaziei – arată un bilanț al ucrainenilor care nu a putut fi verificat din surse independente.

Legea care va extinde vârsta pentru înrolare „este cea mai recentă încercare de a aborda penuria de resursă umană militară fără a-și alarma propria populație”, a comentat și generalul american în retragere Ben Hodges, fost comandant al Forțelor Armate Americane în Europa.

Pe de altă parte, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington menționează faptul că autori ruși necunoscuți au atacat cu cocktailuri Molotov comisariatele militare rusești din întreaga țară, probabil în semn de protest față de mobilizarea mascată. În total au fost cel puțin 12 astfel de incendieri, cinci numai săptămâna trecută.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste 1.900 de soldați ucraineni de la Azovstal s-au predat. Comandanții batalionului rămân în combinat și nu dau semne de capitulare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.