Confidenţialitate

Parlamentarii nu se lasă și vor în continuare ca mașinile de Poliție cu radare să fie la vedere | AUDIO

Nu mai puțin de 18 parlamentari de la absolut toate partidele au înregistrat o nouă inițiativă legislativă de modificare a Codului rutier.

Potrivit proiectului, mașinile de poliție care stau în trafic cu radarul trebuie să fie poziționate la vedere și este obligatoriu să aibă înscrisurile distinctive ale poliției rutiere.

De asemenea, și polițiștii trebuie obligatoriu să poarte uniforma cu însemnele distinctive, în caz contrar amenda dată celor care încalcă limita de viteză fiind nulă de drept.

Guvernul a transmis un punct de vedere parlamentului în care anunță că nu susține inițiativa. La rândul său, președintele Iohannis, întrebat despre acest proiect, a spus că legislația rutieră trebuie înăsprită.

Legislaţia poate să fie înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalaţii, unele de avertizare, altele chiar de măsurare. E clar că fără o mai bună disciplină şi fără drumuri mai bine realizate şi mai multe nu vom stăpâni fenomenul. Şi este trist, este foarte trist, mai ales acum, în perioada de concediu, în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave şi nu putem să continuăm aşa.

În urmă cu doi ani, o lege similară adoptată de Parlament a fost declarată neconstituțională de CCR. Judecătorii au explicat atunci că presemnalizarea aparatelor radar şi montarea lor doar pe maşini inscripţionate ar creşte numărul morţilor pe şosele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Citre