Parlamentari cunoscuți care n-au mai prins loc în Parlament

Nume sonore de pe scena politică au ratat intrarea în Parlament. Teodor Athanasiu, Sulfina Barbu ori învățătoarea Cristiana Anghel nu au reușit să convingă electoratul.

 

Poate cel mai sunoscut liberal care a rămas în afara Parlamentului este Teodor Athanasiu, considerat unul dintre greii partidului. A candidat pe lista PNL Buzău la Senat, fiind chiar cap de listă. Cu toate acestea, nu a reuşit să-şi reînnoiască mandatul.

Nici fostul ministru al Pădurilor şi Apelor în Guvernul Ponta, Lucia Varga, nu a intrat în Parlament. Este și cazul fostului prezentator OTV Tudor Barbu, devenit în 2012 senator PPDD şi transferat ulterior la PNL.

A rămas în afara Parlamentului și liberala Cristina Pocora, autoare a amendamentului privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Un alt nume sonor rămas pe dinafară este cel al Ancăi Boagiu, ministru al Transporturilor în Guvernele Isărescu şi Boc.

Nici Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului în Guvernul Tăriceanu şi apoi ministru al Muncii în Guvernul Boc, nu a reuşit să ajungă în Parlament.

Candidat pe listele ALDE, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta nu a convins electoratul. Nici Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta.

ALDE a ratat alegerea în Camera Deputaţilor şi a lui Ioan Ghişe, a Cristianei Anghel şi a Lilianei Mincă, toţi trei parlamentari traseişti.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS