Confidenţialitate

Începe sesiunea legislativă de primăvară-vară

Sesiunea legislativă de primăvară- vară, a cincea de la alegerile de la finalul lui 2016 câștigate fără drept de apel de PSD, începe luni, 4 februarie.

Debutul sesiunii surprinde însă formațiunea condusă de Liviu Dragnea cu o majoritate fragilă și cu provocarea adoptării unui proiect de buget contestat inclusiv de aleșii locali social-democrați – e de părere corespondentul Europa FM la Parlament, Cristian Citre.

Senatul și Camera Deputaților au fost convocate pentru astăzi după-amiază în sesiunea legislativă ordinară care urmează să se încheie pe 30 iunie.

Prima mare provocare a majorității PSD-ALDE va fi, însă, adoptarea bugetului de stat pe anul în curs, cu o întârziere fără precedent de peste o lună de zile.

Un buget extrem de criticat de partidele de opoziție și de președintele Klaus Iohannis, dar contestat inclusiv de primarii PSD, care se plâng că Guvernul îi lasă fără bani și că vor fi nevoiți efectiv să cerșească fonduri la ministere.

Sesiunea debutează sub semnul fragilizării majorității parlamentare în contextul numeroaselor demisii din PSD și transferul la Pro România, partidul condus de Victor Ponta care a ajuns să aibă mai mulți deputați decât ALDE.

Odată cu începerea sesiunii se deschide și calea temutelor ordonanțe de urgență anunțate de Liviu Dragnea: modificarea Codurilor penale, posibilitatea revizuirii sentințelor definitive date de completurile de 5 ale Înaltei Curți sau chiar amnistia și grațierea.