Pariul Zilei: Cartelele pre-pay cu buletinul, pe placul ascultătorilor emisiunii Deşteptarea

Monica, Vlad şi George au inaugurat joi o nouă rubrică în Deşteptarea, în care au vorbit despre noua lege care obligă posesorii de cartele preplătite să-şi declare datele personale pentru a putea utiliza serviciile de telefonie mobilă.

De la anul cartela prepay va putea fi cumpărată doar cu buletinul. Legea adoptată recent de Camera Deputaţilor prevede o perioadă de un an, respectiv până la 1 ianuarie 2016, pentru ca posesorii de cartele preplătite să aibă posibilitatea de a furniza operatorilor de telefonie datele personale de identificare.

Site-ul computerblog.ro scrie că ‘astfel de legi sunt deja implementate în țări precum Rusia, Australia, Turcia, Franța, Spania, Germania și altele (Africa, Brazilia etc). Legea a fost respinsă în țări precum U.K. , Canada, Mexic și Cehia (conform GSMA). Nu sunt date pentru SUA și o mulțime de alte națiuni.’

Deşteptarea a întrebat, joi, în rubrica ‘Pariul Zilei’ cum vi se pare această inițiativă ?

Vlad Petreanu susține că e nevoie de o astfel de lege care să ajute autoritătile să-i identifice mai usor pe cei tentați să folosească apelurile telefonice in diverse înșelătorii.’De partea cealaltă, George Zafiu crede că legea atenteaza la viața privată a cetățenilor.

La sondajul prezent pe europafm.ro, Vlad Petreanu a câştigat cei mai mulţi susţinători. La întrebarea ‘Cartelele de telefon pre-pay vor putea fi procurate doar cu buletinul. Sunteți de acord?’ mai bine de 2 din 3 ascultători Europa FM au răspuns cu ‘DA’.

Pe europafm.ro, Cezar Necula a comentat: ‘Nu doresc celor care au votat împotrivă să fie victimele unei fraude de pe o cartela anonimă şi, da, sunt foarte multe farse la servicul 112 şi nu vorbesc din auzite; lucrez în domeniu’.

Puteţi comenta tema în continuare cu un click aici