PARIS: Şoferul maşinii care a intrat în furgoneta jandarmeriei ”cel mai probabil” a murit

Şoferul a cărui maşină a explodat după ce a intrat cu ea într-un furgonetă aparţinând jandarmeriei, luni după-amiaza, pe Champs-Élysées, la Paris, probabil a murit, iar o echipă de genişti se află la faţa locului, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, relatează The Associated Press.

Şoferul este ”cel mai probabil mort”, a declarat purtătorul de cuvânt, Pierre-Henry Brandet, citat de AP.

O echipă de genişti a izolat zona, a precizat el.

Bărbatul pare că a acţionat intenţionat, a mai declarat Brandet .

18:05 : Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului a deschis o anchetă în flagrant după ce o maşină a intrat luni după-amiaza într-un furgon aparţinând jandarmeriei pe Champs-Elysées, la Paris, relatează AFP.

Diverse surse afirmă că bărbatul a intrat cu maşina în furgon, staţionat pe bulevard.

”Aprioric este vorba despre un act voit”, a declarat o sursă apropiată dosarului, confirmând informaţii de la o sursă din cadrul poliţiei.

Alte surse sunt mai prudente în legătură cu acest lucru.

17.35 : Un presupus atacator a fost ”imobilizat” după ce a intrat cu maşina într-un vehicul de poliţie pe Champs-Elysees, scrie The Associated Press.

Doi poliţişti francezi au declarat pentru AP că un presupus atacator a intrat cu maşina într-un vehicul de poliţie pe Champs-Elysees şi că a fost imobilizat la pământ.

”La pământ, bărbatul este în prezent inconştient”, iar vehiculul său este cuprins de flăcări, au declarat aceste surse, fără să precizeze imediat dacă este vorba despre un accident sau o acţiune intenţionată.

Un important dispozitiv de securitate a fost mobilizat de prefectura de poliţie, care recomandă evitarea sectorului respectiv.

Potrivit Le Figaro, maşina a explodat la impactul cu furgoneta, iar poliţia privilegiază o acţiune voită, scrie ziarul citând surse concordante.

”Grav rănit”, şoferul a fost reţinut.

O armă a fost descoperită asupra lui, porivit unei surse apropiate doarului, potrivit Le Figaro.

Autoritățile au anunţat pe Twitter că situaţia este sub control.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS