Confidenţialitate

Paris: Mai mulți activiști au aruncat cu vopsea pe sigla Total Energies, după ce compania a anunțat cel mai bun profit din istorie | VIDEO

Protest spontan la Paris în fața sediului uneia dintre cele mai mari companii franceze din energie. Mai mulți activiști au aruncat cu vopsea pe siglă. Protestul vine după ce compania a anunțat cel mai bun profit din istorie.

Total Energies, una dintre cele mai mari companii franceze din domeniul energiei și carburanților, a anunțat miercuri un profit de 20 de miliarde de dolari pentru anul trecut.

Cel mai bun profit din istorie, după cum notează postul francez de televiziune BFMtv.

La scurt timp după anunțul companiei, mai mulți acitiviști s-au strâns în fața sediului din Paris și au aruncat cu vopsea roșie pe sigla companiei și pe ușa de sticlă.

Aceștia denunță profiturile excesive ale companiei – deși criza energetică a aruncat Franța în incertitudine iar milioane de francezi trăiesc în sărăcie energetică.

Presa locală notează că suma anunțată de Total Energies vine pe fondul prețului ridicat al petrolului și al gazelor naturale, după declanșarea războiului din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marii producători de alimente intenționează să crească prețurile produselor până își vor recupera profitabilitatea, spun analiștii financiari