Paris: Compania Spanghero, la originea etichetării greşite a cărnii de cal

Procurorii francezi susțin că directorii firmei sunt acuzați de înșelătorie economică.

Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal.

Este concluzia anchetei realizate de Guvernul de la Paris.

Isteria a început în urmă cu o săptămână.

Britanicii au fost cei care au sesizat problema și au alertat furnizorul francez, care mai apoi a arătat cu degetul spre abatoare românești. Verificările au demonstrat că toate exporturile noastre de carne de cal au fost etichetate corect.

Problema era, așadar, la intermediari.

Lanțul slăbiciunilor este mai lung. Compania franceză Spanghero ar fi cumpărat peste 40 de tone de carne de cal la începutul anului de la o firmă cipriotă.

Ulterior, carnea a fost tocată și a ajuns în semipreparate congelate de pe rafturile magazinelor din Franța, Marea Britanie și Suedia. Astăzi, și Germania s-a alăturat pe listă.

Procurorii francezi susțin că directorii Spanghero sunt acuzați de înșelătorie economică. Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în toate depozitele, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv.

Ieri, Comisia Europeană cerea, ca toată luna martie, să se facă teste ADN la produsele despre care se spune că sunt de vită.

Amploarea neaşteptată a scandalului a determinat, totuși, o creştere a interesului consumatorilor europeni pentru carnea de cal.