Confidenţialitate

Paris: Cicliștii și cei care practică alte sporturi în aer liber nu sunt obligați să poarte mască

În Paris, copii sub 11 ani, cicliştii şi cei care practică sport în aer liber în nu vor mai fi obligaţi să poarte mască. Autoritățile pariziene spun că este contraproductiv şi inconfortabil să faci sport în asemenea condiţii.

Sunt excepţiile de la regula impusă de guvernul francez în condiţiile creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

Pe de altă parte, debutul celei mai mari competiţii cicliste din lume, Turul Franţei, programat pentru sâmbătă în unul din departamentele cu răspândire masivă a cazurilor de coronavirus, este pus sub semnul întrebării.

Competiția are loc prin numeroase localități, unde organizatorii nu pot delimita traseul integral, pentru ca spectatorii să nu participe. Acest lucru ar putea duce la întreruperi pe parcursul competiției, scrie BBC.

De vineri, în Paris şi în alte 18 departamente roşii masca de protecţie este obligatorie, în toate spaţiile, în încercarea de a limita răspândirea focarelor de COVID-19.

Decizia pune sub semnul întrebării debutul celei mai mari competiţii cicliste din lume, Tour de France, programat mâine într-unul din departamentele roşii.

Autorităţile analizează mai multe scenarii, inclusiv cel al startului competiţiei fără spectatori. 22 echipe sunt înscrise în Turului Franţei din acest an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocîrlie Haranguş