Confidenţialitate

Paris: autoritățile evacuează tabăra de refugiați din cartierul Stalingrad

Operațiune de forță la Paris acolo unde autoritățile franceze au început vineri dimineață să evacueze tabăra de migranți din cartierul Stalingrad. Acolo trăiesc peste 3000 de migranți, care vor fi urcați în peste 80 de autobuze și mutați în centre temporare de pe întreg teriroriul Franței. Mai multe ONG-uri umanitare asistă operațiunea.

 

Forțele de ordine, 800 la număr, au început operațiunea la ora locală 6 și spun că vor finaliza acțiunile tot astăzi. O purtătoare de câvnt a prefecturii Parisiului a declarat pentru Reuters că evacuarea se desfășoară pașnic.

Toţi aceşti migranţi urmează să fie trimişi iniţial în 80 de centre temporare, în Ile-de-France, iar de acolo către centre de primire şi orientare (CAO), în cazul în care sunt îndreptăţiţi să depună o cerere de azil, mai spun aurotitățiel.

Potrivit Primăriei Parisului, 120 de persoane vulnerabile  se află printre migranţii evacuaţi.

Populaţia acestei tabere s-a mărit considerabil în urma desfiinţării “Junglei” de la Calais săptămâna trecută. După ce va fi evacuată, tabăra va fi desfiinţată de către serviciile Primăriei Parisului, potrivit acesteia.