Confidenţialitate

Părinții unor copii mutilați de medici, inclusiv de Burnei, protestează la INML. Cer eliberarea expertizelor necesare în procesele de malpraxis | AUDIO

Zeci de părinți ai căror copii au fost mutilați de medici, inclusiv de chirurgul Gheorghe Burnei, acuzat de malpraxis, protestează, miercuri, în fața Institulului de Medicină Legală.

Părinții îi acuză pe cei de la INML că tergiversează eliberarea expertizelor medicale de care aceștia au nevoie în procesele intentate medicilor acuzați de malpraxis.

Printre protestatari se află și Emilia Iliescu, ai cărei fată a rămas cu sechele pe viață, după ce a fost operată de 11 ori de chirurgul Gheorghe Burnei:

„Protestăm în față la INML doarece fac abuzuri prin tergiversări ale expertizelor medicale. În cazul copilului meu de 3 ani de zile mi-a dat amânare la proces de 15 ori. Vă spun, este o bătaie de joc ce n-am mai văzut la adresa unor copii nevinovați care au fost schilodiți nu doar de Burnei, ci și de alți medici. Foarte multe cazuri vor fi prescrise pentru că trec 8 ani de zile, deja la unii au trecut. Sunt ferm convinsă că acest institut, care trebuie să fie neutru, îi acoperă pe medici.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Condamnat definitiv pentru luare de mită la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, medicul Gheorghe Burnei a încercat să-și opereze inclusiv nepotul.

Mama băiatului, Roxana Burnei, se judecă cu acesta pentru a-și salva copilul în vârstă de 9 ani. În cazul său, INML a avizat operația:

„Protestez pentru că de un an de zile lupt în instanțe cu bunicul copilului meu și cu tatăl copilului meu, respectiv profesorul Burnei și doctorul Cristian Burnei, ortoped pediatru, care susțin că trebuie operat de urgență, deși copilul, deși a avut o fractură acum un an de zile, o fractură minoră vindecată în două săptămâni și biopsiat ulterior, nu are niciun fel de problemă. Aleargă, urcă în copaci, joacă baschet, face cățărări, are o viață perfect normală. Realitatea este că era exact în perioada în care dumnealui urma să fie condamnat definitiv. Dumnealui atunci își salva nepotul de o boală rară, era singurul din România care își putea salva nepotul, asta era retorica pe care o auzeam.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Gheorghe Burnei este judecat în prezent pentru malpraxis.

Foto: Facebook / Asociatia Colectiv GTG 3010