Confidenţialitate

Părinţii adoptivi ai Sorinei îi acuză pe procurori că îngrădesc libertatea de circulaţiei a fetiţei

Părinţii adoptivi ai Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă luată cu forţa de la asistenţii maternali, au făcut plângere pe numele procurorurui general, Bogdan Licu, şi al procurorului Mihaiela Iorga.

Părinţii reclamă modul în care aceştia au acţionat după izbucnirea scandalului, împiedicându-i să plece cu fetiţa adoptată în Statele Unite.

Concret, familia Săcărin îi acuză pe procurori de restrângerea libertăţii de circulaţie. Procurorii au cerut reţinerea paşaportului fetiţei până la clarificarea situaţiei.

În prezent, se desfăşoară mai multe anchete privind modul în care a fost făcută adopţia Sorinei, dar şi felul în care a acţionat procurorul care a luat-o pe fetiţă de la asistenţii maternali.

Avocatul familiei adoptive mai spune că procuroarea Mihaiela Iorga ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin, la audierea de acum câteva zile, audiere care a durat aproape 9 ore, ca să-i dea informaţii despre judecătorii care au încuviinţat adopţia.

Plângerea familiei Săcărin a fost depusă la Secția de anchetare a magistraților.

Premierul Viorica Dăncilă a spus aseară la Antena 3 că astăzi va primi un raportul complet privind acest caz de la Ministerul Muncii şi cî cine a greşit va pleca acasă, îşi va pierde funcţia şi va răspunde pentru situaţia creată.