
În Arad, și părinții merg la școală. Nu în locul copiilor, ci ca să învețe cum să se apropie, să comunice și să aibă o relație cât mai bună cu aceștia. Părinții discută cu specialiști antidrog sau ai protecției sociale, de exemplu, despre modalități în care își pot ajuta pe copii să facă față provocărilor de la școală și din mediul lor social.
Proiectul „Școala părinților”, început în premieră în anul școlar trecut, a demarat în acest an, la începutul lunii februarie.
Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară, reprezentanți de la Inspectoratul Școlar, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Penitenciar, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se întâlnesc cu părinții.
„Scopul proiectului este acela de a cuprinde în plasa de siguranță creată în jurul copilului, de instituțiile cu atribuții în domeniul siguranței școlare, veriga vitală în procesul de creștere și educare armonioasă a copilului: PĂRINȚII”, a precizat reprezentantul IPJ Arad.
Școala părinților durează trei săptămâni, cu întâniri în fiecare zi de sâmbătă.
Ediția din acest an a campaniei a început în comuna Șiria, de lângă municipiul Arad, iar următoarele întâlniri sunt chiar sâmbătele viitoare, în 8 și 15 februarie.
Campania va continua însă și în alte localități.
Sursa foto: Shutterstock