Parchetul instanţei supreme a cerut ANI să verifice averea fostului preşedinte Traian Băsescu

Dosarul – în care se fac cercetări pentru fals în declaraţii – este desprins din dosarul în care fostul preşedinte a fost acuzat de spălare de bani, alături de omul de afaceri Costel Căşuneanu – potrivit unor surse citate de News.ro.

Dosarul se referă la un teren din cartierul Primăverii din Capitală pe care Traian Băsescu l-ar fi obţinut în perioada în care era primar al Capitalei şi i l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Este un dosar care a fost clasat pentru fapta de spălare de bani, dar cercetările continuă pentru fals în declaraţii.
În cadrul acestor cercetări, procurorii au cerut Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice averea lui Traian Băsescu, pentru că banii cu care a cumpărat terenul nu sunt trecuţi în declaraţiile de avere din perioada în care acesta a fost primarul Capitalei.

Dosarul a fost închis, în urmă cu mai mulţi ani, dar el a fost redeschis anul trecut, în urma unor informaţii venite de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Fostul preşedinte a fost vizat în acest dosar şi pentru o faptă de spălare de bani în ceea ce priveşte modalitatea de achiziţionare a unui autoturism Mercedes 500. Traian Băsescu ar fi cumpărat la un preţ foarte mic şi imediat ar fi vândut la un preţ foarte mare acest autoturism de lux.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS