Parchetul General cere amendarea lui Mircea Diaconu

Procurorii cer Înaltei Curți de Casație și Justiție ca europarlamentarul Mircea Diaconu să fie amendat în procesul în care este acuzat de conflict de interese.

La sesizarea Agenției Naționale de Integritate, Mircea Diaconu a fost trimis în judecată în urmă cu 2 ani pentru conflict de interese. Procurorii Parchetului General spun că acesta, în calitate de director al Teatrului Nottara i-ar fi acordat soției sale, actrița Diana Lupescu 4 contracte ce vizau organizarea unor spectacole. În plus, Mircea Diaconu ar fi prezidat comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, cu toate că știa că doar soția sa se va prezenta pentru ocuparea acestei funcții. Ea ar fi obținut astfel foloase materiale de aproape de 30.000 de lei – spun procurorii.

Curtea de Apel l-a achitat pe Mircea Diaconu în acest dosar și a decis amendarea lui cu 1000 de lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au înaintat însă recurs și cer Instanței Supreme ca europarlamentarul să fie amendat cu cel puțin 250 de lei pentru fiecare din cele 5 conflicte de interese.

Mircea Diaconu a spus de fiecare dată că doar și-a făcut datoria de director al Teatrului Nottara. El a refuzat să mai dea explicații în fața instanței. A precizat doar că nu mai are nimic de spus.