Confidenţialitate

Parchetul European va ancheta și cazurile investigate de jurnaliștii Kucial și Galicia, care au fost asasinați

Parchetul European va ancheta şi cazurile investigate de jurnaliştii Jan Kucial sau Daphne Galicia, asasinaţi pentru dezvăluirile lor jurnalistice.

Şefa Parchetului, Laura Codruţa Kovesi, spune într-un interviu pentru presa din Serbia, că, pe lângă frada financiară, şi astfel de cazuri intră în jurisdicţia parchetului care îşi va începe activitatea de la 1 ianuarie 2021.

Toate infracţiunile legate de fraude financiare cu fonduri europene mai mari de 10 mii de euro vor fi anchetate de Parchetul European, declară Laura Codruţa Kovesi pentru canalul N1 din Belgrad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalistul slovac Jan Kuciak și jurnalista malteză Daphne Caruana Galicia au scris despre fraude uriaşe şi despre legăturile dintre oamenii de afaceri, politicieni şi funcţionari publici.

Kuciak şi logodnica sa, Martina Kusnirova, au fost împuşcaţi mortal în luna februarie 2018, după ce jurnalistul a dezvăluit relaţiile dintre un om de afaceri şi politicienii slovaci. Din cauza scandalului, premierul de la acea vreme a demisionat.

Jurnalista Daphne Caruana Galicia a fost ucisă în octombrie 2017, de un dispozitiv exploziv amplasat la mașina ei.