Confidenţialitate

Parchetul Botoșani, sesizat de Ministerul Educației în privința unei posibile fraude la evaluarea națională

Ministerul Educației a fost sesizat prin Tel Verde despre o posibilă fraudă la evaluarea națională la o școală din județul Suceava.

În momentul examenului, aici nu a funcționat sistemul de supraveghere video, iar fiul primarului din orașul Salcea, ar fi obținut pe nedrept 10 la limba română. Cel puțin așa cred unii părinții care au sesizat autoritățile. Părinților li s-a părut ciudat ca băiatul care avea medii de 5, 6 și 7  la școală să obțină 10 la evaluarea națională. Cu nota maximă la română și 8,25 la matematică, el a intrat al treilea la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza din Suceava.

„Am fost sesizați prin Telverde, moment în care am solicitat expertului corpului de control al ministerului din zonă și monitorului Ministerului Educației Naționale să verifice atât la comisia județeană de examen din Suceava, la centrul de examen, cât și comisia de evaluare zonală din Botoșani. Au fost sesizate instituțiile de cercetare penală din Botoșani, există o anchetă în curs. Dacă cercetarea aflată în curs stabilește frauda la examen, Ministerul Educației aplică prevederile metodologiei de examen, respectiv anularea lucrării și nota 1 pe lucrarea respectivă”, a declarat Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al ministerului, pentru Mediafax.