Parcarea de la Intercontinental a fost reabilitata

Șoferii care vor să parcheze acolo trebuie să știe că tariful este acum mai mare: o oră de parcare costă 3 lei, față de 2,5 lei cât era anul trecut.

Primarul general al Capitalei – Sorin Oprescu – a anunțat că vor începe lucrările la alte 3 parcări subterane din zonele Universitate, Cișmigiu și Gara de Nord.

Parcarea de la Intercontinental a fost inaugurată în urmă cu 45 de ani, însă anul trecut a intrat în reabilitare pentru a fi modernizată.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu spune că au fost schimbate integral instalațiile de ventilație, sanitare și electrice.

De asemenea, parcarea a fost echipată cu dispozitive de citire a plăcuțelor de înmatriculare, sisteme de plată automate dar și un sistem de detectare și semnalizare a locurilor libere .

Există acum trei legături directe între parcare și Teatrul National și o legătură cu Hotelul Intercontinental. Pentru o oră de parcare șoferii trebuie să scoată din buzunar 3 lei, însă clienții permanenți pot opta pentru diverse tipuri de abonamente.

Pe de altă parte, edilul-șef a anunțat că, tot anul acesta, încep lucrările la trei noi parcări subterane: pe strada Edgar Quinet, pe strada Walter Mărăcineanu (lângă Cișmigiu) și la Gara de Nord, sub parcul din fața gării.

Proiectele vor fi realizate în parteneriat public-privat.