Păpușile inspirate din folclorul românesc au ajuns în SUA și Franța

Elena Tudosoiu este o profesoară pensionată din Călineşti, județul Argeș, ale cărei păpuși inspirate din portul popular au ajuns deja în ţări ca SUA şi Franţa şi o fac pe femeia de 65 de ani să fie mândră că duc peste hotare şi ceva din sufletul românesc, informează Mediafax.

“Păpuşelele le fac de foarte mult timp. Eu sunt prinsă în viaţa satului dintotdeauna. Nu am putut altfel să fiu, decât împreună cu satul din care am provenit.Comuna mea este Călineşti, din Argeş, o comună foarte mare şi toată zona aceasta a fost extrem de valorificată. Înainte, mamele noastre, bunicile noastre coseau la lumina lămpii şi cu drag”, a spus Elena Tudosoiu, pentru Mediafax.

Portul popular al păpușilor este cusut manual, astfel că, realizarea unei asemenea opere, lucrată elegant și cu migală, poate dura și o zi întreagă.

“Materia primă încerc eu să o lucrez, autentic şi să redau cât mai mult posibil din portul popular. Iau o bucăţică de pânzică şi o cos eu”, a declarat artista.

Păpușile pot fi cumpărate şi de la magazinul Muzeului Satului, iar prețul pornește de la 30 de lei şi variază în funcţie de munca depusă pentru realizarea lor.

Foto: Mediafax

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS