Papa Francisc va spala picioarele a 12 detinuti dintr-o inchisoare

Papa Francisc va merge din nou în Joia Mare într-o închisoare din Roma, unde va spăla picioarele a 12 deținuți. Ritualul semnifică spălarea picioarelor celor 12 apostoli de către Iisus.

Este a doua oară când conducătorul Bisericii Catolice merge la o închisoare în săptămâna mare pentru a spăla picioarele unor deținuți.

In cadrul inchisorii vor fi aleși 12 deținuți, atât bărbaţi, cât şi femei, cărora Papa le va spăla picioarele. Gestul simbolic arată astfel că Papa este dispus să îi servească pe alţii aşa cum a făcut Iisus atunci când a spălat picioarele celor 12 apostoli.

Doar 300 de deţinuţi îl vor vedea pe Suveranul Pontif în Joia Mare, care la catolici va fi pe 2 aprilie. Aproximativ jumătate vor fi femei, inclusiv mame cu copii. În afară de aceştia, care se vor afla în biserică, mulţi alţii vor urmări slujba în exterior, pe un ecran de mari dimensiuni care va fi instalat special.

Contactat de Radio Vatican, părintele bisericii de la închisoare Sandro Spriano a spus că deţinuţii au primit cu bucurie vestea, iar prezenţa Papei va fi pentru ei o mare consolare şi un important semn de atenţie din partea Bisericii, având în vedere că ei sunt cei mai nefericiţi.

În martie 2013, la doar 3 săptămâni după ce a fost ales, Papa Francisc a decis să spele picioarele a 12 deţinuţi de la un centru de detenţie pentru minori.