Confidenţialitate

Papa Francisc: Părinții copiilor gay nu trebuie să-i blameze pe aceștia, ci să-i sprijine | AUDIO

Părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze pe aceștia, ci dimpotrivă să le ofere sprijin, a spus Papa Francisc în cadrul audienţei săptămânale referindu-se la dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe părinți să fie alături de copiii cu altă orietare sexuala şi să nu ii condamne.

Nu e prima dată când Papa îndeamnă la înțelegere în legătură cu acest subiect. Cu o altă ocazie, el a afirmat că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor în calitate de copii, fraţi sau surori. A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care oferă partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

În unele ţări, cum ar fi Statele Unite şi Germania, parohiile şi preoţii au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex în locul căsătoriei, existând apeluri adresate episcopilor pentru a le instituţionaliza de facto.

Luna trecută, un departament de la Vatican a prezentat scuze comunității LGBTQ pentru ca a scos de pe pagina sa de internet un link către un material care trata drepturile persoanelor gay.

Potrivit Bisericii Catolice, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

Citește și: Papa Francisc: Persoanele gay au dreptul să fie parte a unei familii

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.