Confidenţialitate

Vatican: Papa Francisc nu va participa la COP28, la sfatul medicilor

Papa Francisc nu va participa la COP28 din Dubai, a transmis Biroul de Presă al Vaticanului marți seara, 28 noiembrie 2023. Comunicatul transmite că vizita a fost anulată la sfatul medicilor, după ce, 6 ore mai devreme Vaticanul anunța că „în participarea la COP28, Papa Francisc va face istorie ca primul Papă care a participat la o conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice”.

„Deși starea de sănătate generală a Sfântului Părinte s-a îmbunătățit în ceea ce privește gripa și inflamația tractului respirator, medicii i-au cerut să nu efectueze vizita programată în Dubai în zilele următoare, cu ocazia COP28”, a transmis Vaticanul în comunicatul oficial.

Vizita era programată pentru perioada 1 – 3 decembrie 2023, iar sâmbătă urma să se adreseze Adunării COP28. Duminică ar fi urmat să participe la inaugurarea Pavilionului Credinței din cadrul conferinței.

Programul Papei se modifică

Pentru a facilita recuperarea Sfântului Părinte, unele angajamente importante programate pentru zilele următoare au fost amânate. Altele, de natură instituțională, au fost menținute.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 8 decese în Rusia, Crimeea și Republica Moldova în urma furtunilor | VIDEO