Confidenţialitate

8 decese în Rusia, Crimeea și Republica Moldova în urma furtunilor | VIDEO

8 oameni au murit în Rusia, Crimeea și Republica Moldova, din cauza furtunilor. Iar în Ucraina, mai multe autostrăzi au fost blocate și peste 2000 de localități au rămas fără curent electric, din cauza unei furtuni de zăpadă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Supranumită furtuna secolului de către presa din Rusia, vremea rea a afectat în special peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, sud-vestul Rusiei și regiunile ucrainene parțial ocupate de Rusia: Donețk Lugansk, Zaporojie și Herson.

Un bărbat care a mers să primească valurile și-a pierdut viața în Crimeea, iar o altă persoană a decedat după ce fost surprinsă de valurile uriașe la bordul unei ambarcațiuni în strâmtoarea Kerci, între Crimeea și Rusia.

Cadavrele a doi bărbați au fost descoperite, unul în stațiunea rusă Soci, altul în regiunea Krasnodar,unde vântul a smuls copaci din rădăcini și a dărâmat construcții amenajate pe plajă.

În Rusia, aproape 2 milioane de oameni au rămas fără curent electric din cauza furtunilor, în Crimeea, sunt 400 de mii de persoane, iar în Ucraina, 2000 de locuințe.

Și în Republica Moldova, au fost decoperite 4 persoane decedate. Două dintre ele au fost găsite, în mașina lor acoperită de zăpadă, în localitatea Coșcalia din sud-estul țării.

Sursa colaj foto: Twitter / Anton Gerashchenko

Citește și: Ninsori și viscol puternic și în Bugaria și Ucraina | AUDIO