Confidenţialitate

Papa Francisc, mesaj pentru oficialii de la Budapesta: Deschideți porțile pentru migranți | AUDIO

Papa Francisc și-a încheiat vizita de 3 zile în Ungaria cu un îndemn pentru oficialii de la Budapesta, cărora le-a cerut să deschidă ușile pentru migranți. Aproape 100 de mii de oameni au asistat la slujba în aer liber oficiată de suvernul pontif în capitala Ungariei. Papa Francisc a vorbit și despre invazia Rusiei în Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întâmpinat cu aplauze, urale și stegulețe, Papa Francisc i-a salutat, din papa-mobil, pe cei 100 de mii de oameni veniți să asiste la slujba în aer liber din Budapesta. Printre ei, s-a aflat și premierul maghiar Viktor Orban, criticat de suveranul pontif pentru că a ridicat garduri de sârmă ghimpată la granițe pentru a împiedica venirea migranților.

Papa Francisc: Deschideți porțile pentru migranți

Papa Francisc le-a cerut oficialilor maghiari să deschidă porțile pentru migranți și a sublibiat că e trist și dureros să vezi uși închise pentru oameni care nu sunt ca noi. În timpul slujbei, suveranul pontif s-a rugat pentru poporul ucrainean asediat și pentru poporul rus, pentru un viitor plin de speranță, nu de război.

Vaticanul ar fi implicat într-o misiune care ar putea să pună capăt războiului

În cele 3 zile cât a stat în Ungaria, Papa Francisc s-a întâlnit atât cu președinta și prim-ministrul de la Budapesta, dar și cu refugiați, cu tineri, și cu academicieni.

BBC scrie că la întoarcerea spre Roma, suveranul pontif le-a spus jurnaliștilor care l-au însoțit în avion că a discutat despre războiul din Ucraina cu premierul Orban și cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse și a menționat că Vaticanul e implicat într-o misiune în desfășurare, care să pună capăt războiului.

Papa Francisc a mai spus că va ajuta la repartierea copiilor ucraineni deportați în Rusia, fapt pe care l-a numit crimă de război.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un mort și peste 20 de răniți în urma atacului cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei | AUDIO