Papa Francisc: „Lumea este în război din cauza intereselor economice”

 Papa Francisc a condamnat vehement, în cursul unei vizite în Polonia, atacurile care au vizat creştini, afirmând că recenta serie de atentate este asemănătoare cu războiale mondiale din secolul XX şi notând că totul porneşte de la interese economice şi politice.

„Întrega lume este în război, deoarece a pierdut pacea”, a declarat Papa Francisc, care efectuează o vizită în Polonia.

Suveranul Pontif a condamnat vehement din nou asasinarea barbară unui preot catolic, în Franţa, de către terorişti islamişti.

„Acest sfânt părinte, ucis în momentul în care se ruga pentru întreaga Biserică, este doar una dintre victime. Dar câţi creştini, câţi nevinovaţi, câţi copii au fost ucişi!?”, a amintit Papa Francisc, referindu-se la atacurile care vizează creştini în Orientul Mijlociu şi în Africa.

„Este vorba de războaie pentru bani, pentru resurse naturale, pentru dominarea popoarelor. Mulţi ar crede că este un război religios. Nu. Toate religiile vor pacea; alţi oameni vor războiul”, a subliniat Papa Francisc.

„Mulţumim tuturor celor care au transmis mesaje de condoleanţe după atacul terorist din Franţa, inclusiv preşedintelui Francois Hollande, care a vrut să discute cu mine ca un frate, mulţumesc. Mulţumesc pentru organizarea Zilelor Mondiale ale Tineretului; tineretul ne face mereu să sperăm, ei ne oferă speranţa”, a adăugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a ajuns miercuri în Polonia, unde va participa la Zilele Mondiale ale Tineretului 2016, un eveniment organizat de Biserica Romano-Catolică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS