Confidenţialitate

Papa Francisc, în mesajul de Crăciun: ”Unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru a trăi”

”O voracitate insaţiabilă traversează istoria omenirii până la paradoxurile de astăzi. Unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru a trăi”, a transmis Papa Francisc în mesajul său din Ajunul Crăciunului.

”Domnul știe că trebuie să ne hrănim în fiecare zi. De aceea, El s-a oferit nouă în fiecare zi a vieții sale, de la ieslea din Betleem până la cenaclul din Ierusalim. Dar și astăzi, pe altar, se face Pâine frântă pentru noi: bate la ușa noastră pentru a intra și a cina împreună cu noi (cfr. Ap 3,20). La Crăciun îl primim pe pământ pe Isus, Pâinea cerului: este o hrană care expiră niciodată, însă ne face să gustăm încă de pe acum viața veșnică.

La Betleem descoperim că viața lui Dumnezeu curge în venele umanității. Dacă o primim, istoria se schimbă pornind de la fiecare dintre noi. Pentru că atunci când Isus schimbă inima, centrul vieții nu mai este eul meu înfometat și egoist, ci El, care se naște și trăiește prin iubire. Fiind chemați în această noapte să urcăm la Betleem, casa pâinii, să ne întrebăm: care este hrana vieții mele la care nu pot să renunț nicidecum? Este Domnul sau altcineva? Apoi, intrând în peșteră, sesizând în sărăcia fragedă a Pruncului un nou parfum de viață, acela al simplității, să ne întrebăm: am nevoie într-adevăr de multe lucruri, de rețete complicate pentru a trăi? Reușesc să renunț la multele garnituri superflue ca să aleg o viață mai simplă? La Betleem, alături de Isus, vedem lume care a făcut un drum, precum Maria, Iosif și păstorii. Isus este Pâinea pentru drum. Nu-i plac digestiile leneșe, lungi și sedentare, însă cere să ne ridicăm repede de la masă pentru a servi, ca pâini frânte pentru alții. Să ne întrebăm: la Crăciun, eu frâng pâinea mea cu cel care nu are?”, a mai spus Papa Francisc la omilia Sfintei Liturghii din Noaptea de Crăciun prezidată în bazilica Sf. Petru.

https://www.facebook.com/CatholicNewsAgencyVideo/videos/2480382565337777/