Confidenţialitate

Papa Francisc împlinește 80 de ani și așteaptă mesaje online, de felicitare

Papa Francisc împlineşte astazi, vârsta de 80 de ani, eveniment cu ocazia căruia Vaticanul a invitat credincioşii din întreaga lume să îi transmită online mesaje de felicitare.
Suveranul Pontif a ţinut o slujbă şi se va întâlni cu mai multe personalităţi.

La trei ani şi nouă luni după alegerea sa, primul papă din America Latină nu pare a-i călca pe urmele predecesorului său, Benedict al XVI-lea care s-a retras în anul 2013 din cauza problemelor de sănătate.

Ca aproape în fiecare zi, sâmbătă, Papa îşi desfazsoara îndatoririle obişnuite: a avut o misă de dimineaţă alături de cardinali, urmată de întâlnirea cu preşedintele Maltei şi un oficial din Vatican.

Cine este Papa Francisc

Papa Francisc este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio este primul latin-american care conduce Biserica Catolică şi, de asemenea, primul iezuit.

Considerat ortodox în chestiuni legate de sex şi avort, dar liberal privind dreptatea socială, investirea sa a fost bine primită deopotrivă de conservatori şi de reformiştii.
În 2013, Papa Francisc a fost desemnat de revista Time drept personalitatea anului, iar în 2016, Papa Francisc a rămas implicat în era modernă şi vorbeşte deschis despre evenimentele din lume şi problemele curente.

Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat recent, inclusiv în România, unde Suveranul Pontif beneficiază de un capital de simpatie declarat de 65% dintre cetăţeni.