Papa Francisc: Iadul nu există

Într-un interviu acordat cotidianul italian La Repubblica în ajunul sărbătorilor pascale catolice, Papa Francisc a susţinut că “nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”.

În viziunea suveranului pontif, după moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, “însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”.

Capul Bisericii Catolice a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

Agerpres aminteşte că, în trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul discuţiei cu interlocutorii săi.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar Papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS